TE2) L’objecte fonamental de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: 6>>3 Aquest és un plantejament simplista. De fet la TE és un procés per mitjà del qual es van aplicant els descobriments de la investigació en ciències de la conducta als problemes de la instrucció. On l’habilitat de l’aplicació de les TE no estarà en el domini instrumental de tècniques i mitjans sinó en la seva capacitat per dissenyar situacions instruccionals i combinant els diferents elements físics, conceptuals i humans que té a la seva disposició per tal d’aconseguir els objectius fixats.
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 9>>10 Una de les competències imprescindibles dels professionals de l’educació és saber transmetre coneixement, ja que és la única manera de que els alumnes aprenguin i facin un aprenentatge significatiu que construeixi el seu coneixement.
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 9=9 Em reafirmo amb la meva postura, la interacció amb persones que tenen bagatges d’aprenentatge diferents al meu m’ajuden a fer un aprenentatge significatiu del que aprenc en el material facilitat, ja que dóna la possibilitat de veure diferents punts de vista d’un mateix concepte en funció de l’experiència prèvia de cadascun
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: 9>>4 El canvi tecnològic és un dels determinants per què es produeixi un canvi social però no l’únic, i a més a més el context social és determinant perquè es produeixi aquest canvi social.
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: 9 = 9 Les aules de la UOC són indiscutiblement una comunitat d’aprenentatge, ja que s’aprèn seguint un model constructivista per què es segueixen els principis d’un aprenentatge significatiu: és actiu per què els estudiants de la UOC ens comprometem amb el procés d’aprenentatge, és constructiu per què adaptem les noves idees als coneixements i experiències prèvies, és col.laboratiu pel treball en xarxa que es fa en els fòrums, en els debats tot aprofitant les habilitats de la resta de companys de l’aula i de la comunitat i aportant suport social, és intencional per què volem aconseguir un objectiu cognitiu de manera activa i intencional, és un procés social per què els alumnes som els principals beneficiats de la construcció de coneixement, contextualitzat en l’entorn educatiu en el que la majoria treballem i reflexiu ja que articulem el que hem aprés sobre els processos i decisions implicats en aquests.
DT2) La tecnologia és força neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: 8 >>4 la tecnologia no és neutral per què és depenen del context. Això va quedar molt ben flectit en les aportacions al debat en el fil argumentatiu de la fractura digital o Pa o bits.
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: 8>>2 és un dels punts que més m’ha sorprès revisar, ja que fins ara no havia pogut extreure a través d’argumentar i contraargumentar tant coneixement en un debat. Realment els debats fins ara realitzats eren feixucs i difícils de seguir, i en canvi el debat de l’assignatura m’ha ajudat molt per entendre la relació entre C-T-S-E. Realment si el debat és un recurs més utilitzat per facilitar la transmissió de coneixement i interaccionar amb el que es sap ajuda, i molt, en l’aprenentatge significatiu dels continguts relacionats.
TE1) La Tecnologia Educativa ha d’assegurar un bon domini de les TIC: 7>>5 Les Tic són instruments tecnològics, són eines bàsiques pel desenvolupament de la societat, però tal i com hem pogut patir durant la PAC1, ja pots tenir un munt d’eines (escaners, ordinadors, internet, CMAP...) que si no les saps utilitzar no et serveixen absolutament per res. No és la TE la que t’ha d’assegurar el domini, el domini s’assegurarà a través de la pràctica, de la motivació i de la necessitat d’utilització i aplicació per la creació de models i com ajuda per obtenir canvis conceptuals.
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: 8=8 Poden millorar, ja que cada debat que s’ha fet a la UOC segueix una pauta diferent, alguns debats han facilitat l’aprenentatge dels conceptes treballats (com és el cas d’aquesta assignatura o el practicum) i altres no han estat més que un desgavell d’aportacions sense fil argumentatiu i sense massa relació amb l’assignatura.
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: 9>>2 Les TIC són un recurs per construir models, per aconseguir trencar esquemes cognitius i fer un veritable aprenentatge significatiu però en cap moment per transmetre continguts ja que el coneixement no es pot transmetre.