La lectura de l’article proposat, ha estat ple de nous coneixements, que calia relacionar per facilitar la tasca de representació gràfica. Després del treball de l’article hem fet un primer mapa conceptual que ha quedat de la següent manera:

La relació entre societat, ciència i tecnologia queda representada gràficament, com la societat influencia la ciència, com la tecnologia és subsidiària de la ciència, i com la societat va a remolc de la tecnologia. La interacció entre els tres conceptes ha estat estudiada per les diferents psicologies: psicologia social, psicologia de la ciència i la perspectiva interactiva que deriva de la tecnologia. No es pot obviar la importància del context social on es garanteix el procés d’acumulació de coneixement i com s’aplica tecnològicament construint xarxes heterogènies (teixit sense costures) compostes d’elements socials, polítics, econòmics i científics.
Després de la lectura del módul paper Educació i tecnologia: fonaments teòrics, hem pogut ampliar aquest primer mapa conceptual afegint l’educació com el quart concepte que interacciona amb els altres tres, qquins canvis produeix i com s’introdueixen les noves tecnologies en l’àmbit educatiu i com condicionen els rols dels agents implicats en el prcés d’ensenyament-aprenentatge.
Un cop unificats els quatre conceptes el mapa conceptual resultant ha estat aquest:

L’aplicació de les tecnologia en educació fa que les TIC s’incorporin com una eina que desenvolupa la societat. D’aquesta manera la societat interacciona amb els agents educatius implicats amb l’educació, que han d’incorporar les noves tecnologies a les estratègies utilitzades en el procés d’ensenyament i aprenentatge creant noves institucions educatives i provocant una formació contínua i al llarg de la vida per afrontar la rapidés amb que els canvis tecnològics modifiquen la nostra societat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada